augustus 10, 2022

Op de truck richting geluk

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

#WijZijnLimburg

Op de truck richting geluk

Op de truck richting geluk. Dat geldt voor Gulyan, die eindelijk licht zag aan het einde van de tunnel. In 2018 was ze als jonge moeder nog afhankelijk van de Voedselbank, nu rijdt ze trots op een grote vrachtwagen.

Even wennen

Gulyan werkt voor RD4, het recyclingbedrijf in Landgraaf, als een van de weinige vrouwen. "Eerst durfden ze niets tegen me te zeggen hier. Het was even wennen, maar ik heb ontzettend leuke collega's."

"Ik ben blij dat ik via 'Kom en Zie' in Schinnen de stap heb kunnen nemen, en dat ze me gesteund hebben. En dat ik die ingeving kreeg om vrachtwagenchauffeur te kunnen worden. Het UWV was er lange tijd op tegen. Het paste niet bij mijn ziektebeeld om vrachtwagenchauffeur te worden. Maar waar een wil is, is een weg. En ze hebben me ook nog gevraagd om eventueel taxi- of buschauffeur te worden. Maar ik zei nee, ik wil geen vreemde mensen in mijn bus of in een taxi. Ik wil gewoon echt op mezelf zijn."Veel enthousiasme

Zo is Gulyan een mooie inspiratie geworden voor Limburgers die in de put zitten, die het misschien even niet meer zien zitten. "Ik ben wel blijven geloven in mezelf. En ik ben echt blij dat ik deze opleiding ben gaan doen. Ik begin om zeven uur en ik eindig om half vier. Het is gewoon een route rijden, en dan worden de spulletjes opgehaald. Of het vuilnis eigenlijk dan. Of de plastic, of de GFT-bakken, of het gewone restafval."

In twee jaar is het leven van Gulyan volledig veranderd. Omdat ze zelf de regie weer nam. "Er is inderdaad een heleboel anders. Ik heb mijn opleiding zo ver als afgerond. Ik moet nu alleen nog die laatste 'E'. En moet ik dat zeggen? Ik heb een vriend waar ik heel gelukkig van word. Dezelfde interesses, dezelfde ideeën, dezelfde dingen. Ik ben gelukkig nou. En dat helpt ook natuurlijk voor het beter worden."

Helpcenter

Het Helpcenter in Schinnen en Heerlen bood Gulyan een plek om zichzelf weer terug te vinden na een moeilijke periode. Meer weten? Kijk op de website.#Wij Zijn Limburg
Spoorplein 28
6411 NZ  Heerlen
KvK: 72333707
info@wijzijnlimburg.com

Album