augustus 10, 2022

Open Club 't Maasveld Neer

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Lang gekoesterde droom wordt werkelijkheid

Groen licht voor sportcomplex 't Maasveld in Neer

Lang hebben ze moeten wachten op de goedkeuring voor de aanleg van het sportcomplex 't Maasveld. Maar nu is het dan eindelijk zo ver..

Voorzitter John van Haeff van 't Maesveld is een tevreden man. Hij kijkt terug op een lange rit met onder andere de gemeente Leudal. Volgens Van Haeff kwamen de gemeente en de initiatiefnemers van 't Maasveld gedurende het proces steeds dichter bij elkaar.

De nieuwe vloer van de spantenhal op het sportcomplex ligt er al in. Het maakt onderdeel uit van de renovatie van de verouderde sporthal. Nu de goedkeuring er ligt voor de veilige wieleromgeving, kan er ook begonnen worden met de aanleg van het gehele nieuwe complex, inclusief wielerbaan. De veilige wieleromgeving zorgt voor verlichte wielerbanen waar fietsers, mountainbikers en cyclocrossers en toeschouwers gebruik van kunnen maken.

In december 2017 was er al een goedkeuring van de gemeente Leudal voor de aanleg van de wielerbaan. En was er geld toegekend voor de renovatie van de Spantenhal en het samenwerkingsverband van maar liefst 40 verenigingen. In 2016 werd 't Maasveld de eerste Open Club, een initiatief van het Huis voor de Sport Limburg.

Het begon allemaal met de zaalvoetbalclub. De zaalvoetballers vonden dat het tijd werd voor een renovatie van de sporthal. Zij stonden eigenlijk aan de wieg van een veel omvangrijker plan, namelijk 't Maasveld. De ontmoetingsplek van het dorp, waar veel meer gebeurt dan alleen maar sport.

Meer weten over 't Maasveld en de Open Club: Open Club 't Maasveld

Huis voor de Sport Limburg

 


#Wij Zijn Limburg
Spoorplein 28
6411 NZ  Heerlen
KvK: 72333707
info@wijzijnlimburg.com

Album