augustus 10, 2022

Buurtcirkel Venray

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Deelnemers vanaf begin enthousiast

Buurtcirkels tegen eenzaamheid

In Venray heeft de gemeente een paar jaar geleden buurtcirkels ingevoerd. Het gaat hierbij om een groep mensen, vaak eenzaam, die elkaar regelmatig ontmoeten.

Hans Zelm is lid van de buurtcirkel Venray. Hij heeft de gevolgen van eenzaamheid aan den lijve ondervonden. Depressiviteit leidde tot het gebruik van antidepressiva en alcoholmisbruik. Zijn eenzaamheid werd een geestelijk maar uiteindelijk ook fysiek probleem. Drie jaar geleden startte het project van de buurtcirkels in Venray.

Een delegatie van de gemeente Rotterdam, waar het idee als eerste werd geïntroduceerd, kwam net daarvoor vertellen over dit initiatief. Hans was enthousiast en er werd meteen gewerkt aan een groep mensen die elkaar zouden gaan ondersteunen en helpen. Velen van hen waren eenzaam, soms gecombineerd met fysieke problemen.

Mensen in de buurtcirkel Venray helpen elkaar met klusjes. Zo gaat Sander binnenkort Hans helpen met zijn tuin.  De buurtcirkels in Venray verbindt eenzame mensen met elkaar. Hierdoor zien ze elkaar regelmatig. Het is een project in de Strijd Tegen Eenzaamheid.

Meer weten: Buurtcirkel
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Burgerkracht Limburg is nauw betrokken bij projecten tegen eenzaamheid. Zo werken zij mee aan het landelijke project 'Een Tegen Eenzaamheid'.

 

 


#Wij Zijn Limburg
Spoorplein 28
6411 NZ  Heerlen
KvK: 72333707
info@wijzijnlimburg.com

Album