augustus 10, 2022

NaoberzorgPunt Roggel

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

In Corona tijd werd de nood groter

Christien is blij met NoaberzorgPunt Roggel

Oude mensen die minder goed ter been zijn of andere ouderdomskwalen hebben, komen niet altijd meteen in aanmerking voor reguliere zorg. Niet iedereen heeft familie of een mantelzorger die de zorg kan overnemen. In dit soort gevallen helpt Naoberzorgpunt Roggel.

Dat overkwam Christien Verkoelen uit Roggel. Uit angst voor besmetting door het Corona-virus zette ze geen stap buiten de deur. Bezoek kwam er ook niet. Christien is hardhorend en slechtziend. Net als haar 14-jarig oude hondje Nicky.

Christien lijdt bovendien aan artrose en is ze longpatiënt. Met name door dat laatste durfde ze nergens meer naar toe. Christien was aan het vereenzamen.

Het NaoberzorgPunt werd gealarmeerd en vrijwilliger Miep Linsen, die om de hoek woont, kwam vanaf dat moment wekelijks even op bezoek. Christien fleurde weer helemaal op.

Het NaoberzorgPunt in Roggel is al tien jaar een vaste waarde in het dorp. De vrijwilligers zorgen voor mensen die nog niet in aanmerking komen voor reguliere zorg, maar wel zorg en aandacht nodig hebben. Zo kreeg Christien Verkoelen regelmatig bezoek van vrijwilligster Miep Linssen (foto).

Meer weten over het NaoberzorgPunt in Roggel of hulp bij het opzetten van soortgelijke initiatieven:

Naoberzorgpunt Roggel

Burgerkracht Limburg

Burgerkracht Limburg De Pijler

 

 


#Wij Zijn Limburg
Spoorplein 28
6411 NZ  Heerlen
KvK: 72333707
info@wijzijnlimburg.com

Album