augustus 10, 2022

Hockeyclub Delta Venlo

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Meer mogelijkheden bij nieuwe vereniging

Gecombineerde jeugdteams fundament fusieclub Delta Venlo

In Venlo is in korte tijd een fusie tot stand gekomen van drie hockeyclubs. Voldoende draagvlak creëren, is van groot belang. En je moet onderaan beginnen.

Het 13-jarige jeugdlid Pepijn Boots is feitelijk een van de grondleggers van de fusieclub Delta Venlo. Hij speelde al een paar jaar in een van de gecombineerde jeugdteams. Volgens Pepijn is er zo een veel grotere vereniging ontstaan met veel meer mogelijkheden.

"Eerder had je in je team te maken met goeie en mindere spelers. Nu kun je er voor kiezen op prestatief of recreatief te gaan spelen en daar zijn dan nu teams voor. Zelf ga ik uiteraard voor de prestatie!”, aldus Pepijn.

De vraag is altijd of mensen zonder slag of stoot akkoord gaan met een fusie. Ook kids kunnen zich weinig tolerant opstellen naar leeftijdgenoten van een andere club. Maar voor Pepijn, die eerder voor THC uitkwam, is dat toch anders: “in het veld was er altijd wel iets van rivaliteit met Venlo. Maar buiten het veld gingen we weer vriendschappelijk met elkaar om. Dus daar was wat mij betreft geen probleem”.
Wil je je eigen burgerinitiatief starten? Informeer bij: Burgerkracht Limburg

 

De 13-jarige Pepijn Boots is lid van de nieuwe fusieclub Delta Venlo. Hij is blij met de fusie, omdat het een grotere verenging is geworden met meer mogelijkheden.

Meer weten: Delta Venlo & Huis voor de Sport Limburg


#Wij Zijn Limburg
Spoorplein 28
6411 NZ  Heerlen
KvK: 72333707
info@wijzijnlimburg.com

Album